Poslední listopadová degustace bude patřit italské legendě: Barolu. Čeká vás hned pět jeho podob od čtyř různých vinařů, každé z jiné oblasti a s jiným rukopisem.
Součástí degustace je welcome drink a malé občerstvení. Počet míst je omezen na 8, abyste si mohli vína v klidu vychutnat.
Místo konání: vinotéka the italians, Strakonická 948/1, Praha 5 (uvnitř prodejny)
Rustikální, ale rafinovaný Piemont v podání michelinského šéfkuchaře Massima Camii, který rozehraje symfonii o dvou krásně znějících tónech: vitellu – telecím a odrůdě Nebbiolo. Piemontské telecí z plemene Fassona je považováno za jedno z nejlepších na světě a o Nebbiolu, jež je základem Barola, ani nemusíme mluvit. A to že vinařství Elio Grasso patří historicky mezi 10 nejlepších výrobců Barola je všem jasné!
Massimo Camia je považován za zakladatele moderní piemontské kuchyně, která i přes inovace zůstává velmi tradiční a jednoduchá. Massimo se narodil v Dogliani v roce 1960 a dnes je jedním z nejstarších michelinských kuchařů v Piemontu. Jeho restaurace s jednou michelinskou hvězdou, kterou získal již v roce 2001, se nachází ve vesnici La Morra přímo mezi vinicemi nejlepších Barol. Ve své kuchyni používá pouze lokální suroviny a snaží se interpretovat chutě klasické piemontské kuchyně v novém hávu.
Kde: Konírna the italians, Strakonická 948/1, Praha 5
Menu
Welcome drink
Crostino di pane di segale di Molino di Dronero con formaggio Castelmagno
Plátek žitného chleba z mlýna Dronero se sýrem Castelmagno
Roero Arneis DOCG Cornarea 2023
Amuse bouche
Cubo di vitello
Kostka telecího
Dolcetto d'Alba DOC Elio Grasso 2023
Antipasto
Il nuovo vitello tonnato
Vitello tonnato na nový způsob
Nebbiolo Langhe DOC Gavarini Elio Grasso 2023
Primo
Tagliolini al ragù di vitello in bianco
Těstoviny Tagliolini s telecím ragú na bílo
Barolo DOCG Casa Mate Elio Grasso 2020
Secondo
Coda di vitellone farcita di castagne bianche stracotta al barolo, purè di patate morbido
Telecí oháňka plněná bílými kaštany pomalu pečená v barolu, jemná bramborová kaše
Barolo DOCG Gavarini Chiniera Elio Grasso 2020
Dolce
Torrone e nocciola
Nugát Torrone a piemontské lískové oříšky
Kávový koktejl s grappou a citronovou kůrou
A další legendou zahájíme i prosincové degustace. Vinařství Gaja a jeho Barbaresco nemohou v našem repertoáru chybět. Tentokrát jsme si pro vás připravili opravdovou lahůdku: vertikální degustaci ročníků 2017, 2019, 2020 a 2021.
Součástí degustace je welcome drink a malé občerstvení. Počet míst je omezen na 8, abyste si mohli vína v klidu vychutnat.
Místo konání: vinotéka the italians, Strakonická 948/1, Praha 5 (uvnitř prodejny)
Začátkem prosince naši smíchovskou Konírnu opět provoní italské vánoční cukroví. Čeká nás totiž další kurz pečení, kterým vás provedou naši mistři cukráři, a společně se naučíte připravit několik druhů italského vánočního cukroví. Chybět nebude občerstvení, o sváteční atmosféru se postará vánoční panettone či voňavý svařák a vlastnoručně napečené cukroví si samozřejmě odnesete s sebou domů spolu s recepty.
Místo konání: Konírna the italians, Strakonická 948/1, Praha 5-Smíchov
Poslední degustace roku 2024 bude patřit další ikoně: toskánskému Brunellu di Montalcino. Ochutnáme hned čtyři varianty od tří různých vinařů: San Polino, Le Potazzine a Gaja.
Součástí degustace je welcome drink a malé občerstvení. Počet míst je omezen na 8, abyste si mohli vína v klidu vychutnat.
Místo konání: vinotéka the italians, Strakonická 948/1, Praha 5 (uvnitř prodejny)